Økonomi

Hvem betaler hvad
Der er en del udgifter forbundet med at sende en konkurrencedeltager til en international konkurrence. Der er heldigvis også mulighed for at søge midler. På denne side finder du info om forskellige tilskudsmuligheder, fonde, sponsorer mm.

Det faglige udvalg 
Som udgangspunkt betaler det faglige udvalg for at sende deltager, dommer og træner afsted.
Træningen af deltagerne fra DM i Skills og frem til den  international konkurrence finansieres også  af det faglige udvalg, ofte i samarbejde med sponsorer, tekniske skole og evt. virksomheden hvorfra deltageren kommer. 
De faglige udvalg dækker ligeledes transporten til og fra landsholdssamlingerne og evt. tabt løn i forbindelse med disse samlinger.

Læs artiklen “Sådan skaffer vi midler til træning”, hvor Erik Fog Larsen, projektkonsulent for murerfaget, fortæller hvordan de finansierer konkurrencer.

SkillsDenmark
SkillsDenmark bidrager med teamledere og landsholdsamlingerne incl. kost og logi.
SkillsDenmark finansierer også coaching af konkurrencedeltagerne, uddannelsen af dommere mm. 

Erasmus+

De faglige udvalg kan søge ERASMUS+ tilskud hos SkillsDenmark.

Der kan søges til den deltager der skal deltage i en international konkurrence. Man kan også søge til en udenlandsk konkurrence, som træning op til et Europa eller Verdens mesterskab. Der kan søges til en deltager, dommer og en træner. Venligst læs denne PP om regler og begrænsninger.

Ansøgning om tilskud og informationer kan fås hos, Jens Søndergaard Hansen, jsh@skillsdenmark.dk

Modelkontrakt om tilskud fra Erasmus

Skillspåbygning - 8 ugers træning

I perioden 1. juni 2023 til 1. oktober 2025 gennemføres forsøg med forbedrede træningsmuligheder for elever og lærlinge forud for deres deltagelse i EuroSkills og WorldSkills konkurrencer til og med afholdelse af Euro-Skills 2025 i Danmark.

Læs mere om den nye mulighed for at få betalt 8 ugers træning frem mod EuroSkills

Se bekendtgørelsen

Søg fondsmidler

Sponsorer

indholdet på vej